روانشناس کاشان

روانشناس کاشان

مجید نصیری ؛ روانشناس بالینی ؛ درمان مشکلات روانشناختی فردی | آدرس و شماره تماس:03154736173
روانشناس کاشان

روانشناس کاشان

مجید نصیری ؛ روانشناس بالینی ؛ درمان مشکلات روانشناختی فردی | آدرس و شماره تماس:03154736173

چطور بهتر یاد بگیریم؟

آیا دنبال راهی می گردید تا سریعتر یاد بگیرید؟ دوست دارید نمره های خوب بگیرید؟ اگر شما هم مثل من وقت کمی برای یادگیری دارید ترجیح می دهید بیشترین استفاده را از این وقت کم خود ببرید.


سرعت تنها فاکتور مهم در یادگیری نیست، توانایی به خاطر سپردن، به یادآوردن و بیان مجدد هم اهمیت دارند. برای یک دانشجو و دانش آموز مهم است که مطالب را به خوبی به خاطر بسپرد، در مواقع لزوم آنها را به خوبی به خاطر بیاورد و در موقعیت های مختلف بتواند آنها را به کار ببندد.


برای یادگیری بهتر چه کاری می توان انجام داد؟ یک دانشجوی خوب شدن، طبعا یک فرآیند یک شبه نیست. اما استفاده از این تکنیک ها را اگر در برنامه روزانه خود بگنجانید به مرور شما را بهتر و بهتر خواهد کرد. اینها جدیدترین شیوه های موثر بر یادگیری بر اساس جدیدترین تحقیقات روانشناسی است:



1. کارهایی همچون مهارتهای افزایش تمرکز، تلمبار نکردن اطلاعات در مغز و برنامه ریزی زمانی برای مطالعه از تکنیک های معمول و قدیمی بهبود یادگیری هستند


2. دائما چیزهای جدید یاد بگیرید. یکی از راه های مطمئن برای بهبود یادگیری تداوم یادگیری است. همیشه در حال یادگرفتن باشید. این کار حتی باعث تولید سلولهای جدید در مغز می شود.


3. به شیوه های مختلف یاد بگیرید. اینکه فقط بخوانید یادگیری از طریق دیداری است. گسترش شیوه های یادگیری مثلا شنیدن فایل های صوتی، با صدای بلند تکرار کردن، نوشتن... به تثبیت و به خاطر سپاری مطالب کمک می کند.


4. بهترین شیوه یادگیری، یاد دادن است. آنچه یادگرفته اید را به دیگران یاد بدهید. این یکی از موثرترین شیوه های یادگیری است. حتی اگر کسی را پیدا نکردید تا به او یاد بدهید بعد از اینکه مطلبی را خواندید برای یک شخص فرضی بازگو کنید.


5. مطالب جدیدی را که یاد می گیرید به یادگیری های قبلی خود ربط بدهید. به این صورت، مطالب سازماندهی شده و بیشتر در حافظه می مانند.


6. به طور تجربی تمرین کنید. فقط خواندن و نوشتن و گوش دادن فایده ندارد. سعی کنید تا جاییکه امکان دارد آموخته های خود را به کار بگیرید. مثلا اگر در حال یادگیری زبان هستید جواب دیگران را به انگلیسی بدهید. یا وقتی در حال فکر کردن هستید به انگلیسی تفکر کنید.


7. وقتی مطلبی را فراموش کردید برای به خاطر آوردنش به خودتان فشار نیاورید! به سراغ منبع مطلب بروید و پاسخ را پیدا کنید. نتایج تحقیقی نشان داده است هرچه بیشتر شما وقت صرف به خاطر آوردن مطلب فراموش شده می کنید دفعه بعد آنرا سخت تر به خاطر خواهید آورد! چرا؟ جواب ساده است چون شما قبل از رسیدن به جواب، در حافظه خود بارها به مطالب نامربوط می رسید و ارتباطات اشتباه بین مطالب نامرتبط در سلولهای مغز خود ایجاد می کنید.



8. به دنبال شیوه یادگیری خاص خودتان بگردید. هرچند شیوه های مختلفی توسط روانشناسان جهت بهبود مطالعه و یادگیری معرفی شده اما هرشخصی طی تمرین و به مرور زمان متوجه خواهد شد مطالعه در مکانهای خاص، زمانهای خاص و به شیوه خاص برای او بهتر جواب می دهد.


9. امتحان بدهید! موقعی که شما برای یک امتحان مطلب می خوانید مطالب بیشتر در ذهن شما پایدار باقی خواهد ماند نسبت به زمانیکه امتحانی در کار نباشد.


10. همزمان چند کار را باهم انجام ندهید. قبلا تصور می شد کسانیکه به طور همزمان کارهای مختلفی انجام می دهند بیشتر یاد می گیرند. اما مطالعات جدیدتر نشان می دهد کسانیکه از یک کار به کار دیگر می پرند به میزان 40 درصد یادگیری کمتری دارند. همین الان که شما این مطلب را می خوانید احتمالا همزمان به موزیک هم گوش می کنید، همزمان جواب پیامک دوستتان را هم می دهید، ایملیتان را هم چک می کنید. اگر می خواهید یادگیری موثرتری داشته باشید تمام وسایل الکترونیکی را خاموش کنید!

 


برگرفته از: Tips from Psychology to Improve Learning Effectiveness and Efficiency

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد